lördag 22 september 2012

Fred och George

Dom här pojkarna var inte "planerade". Dom var från början hos en klasskamrat till sonen, som innekatter i en lägenhet.
Ungefär efter en vecka fick jag höra att dom inte kunde ha kvar katterna. Det påstods bero på allergi. Fast jag undrar om det inte var allergi för busiga kattungar.
Vi blev tillfrågade om vi kunde tänka oss att ta hand om en av kattungarna. Jag har alltid önskat mig en stor röd katt. Men först var vi tveksamma till om vi skulle ha fler katter. Vi hade tre vid den tiden. Men ..det blev två röda kattungar. Inte kunde vi sära på dom när dom hade så roligt tillsammans.
 En liten Fred


En liten George

Roligt hade dom tillsammans, dom sprang mycket och lekte. Dom behövde utrymme att röra sig på. Då är kanske inte en lägenhet det bästa.
Dom kom till oss på hösten, som tur var det bra väder så ytterdörren kunde vara öppen så dom kunde springa ut och in.

George och Fred studerar fåglar.

Visst gjorde dom ett och annat bus, "lånade" gärna legofigurer av sonen. Tyvärr så tuggade dom sönder ett landningsställ till en legohelikopter. Inte riktigt det man väntar sig av katter.

Hade vi vetat det vi vet idag hade dom varit kallade för Helan och Halvan. Fred är dubbelt så stor som George. Men då när dom kom till oss var Harry Potter mycket populär.

Dom sov ofta tillsammans när dom var små.


Fred och George idag.


Fred är en mycket kelig katt som gärna ligger i sängen på natten. Han spinner också ofta. Ibland räcker det att bara titta på honom så spinner han.

George bestämmer själv när han ska gosa. Han är mer egensinnig. Allt kel med honom blir när han vill. Geroge har på senare år blivit mycket "pratig" särskilt när jag är ute i trädgården. Ibland blir det lite mycket.

Fred växte fort när han var sex månader vägde han ca sex kilo, som vuxen väger han idag ca elva kilo. George väger som mellan fem och sex kilo.

Bröderna är snälla och inga slagskämpar. När vi har haft andra katter här har George alltid hälsat på dom snällt även om de andra katterna inte är så förtjusta.


En gosig George


Jag fick min önskekatt, stora Fred.


Det var lite om våra röda bröder som blev nio år i juni. Åren har gått fort med dagar fulla av upplevelser tillsammans med alla djuren.
Många underbara minnen finns det.
Fred röst glömmer man inte, den brukar vara ett avgrundsvrål om han inte blir utsläppt med detsamma.
George som är så snäll mot andra katter, till och med en främmande hankatt som var här. Jag lyckades klappa katten och då var George framme och hälsade han också. Fast hankatten gillade inte det. Han hälsar med kurr när man släpper in honom.

Trevlig kväll!!!!!


Inga kommentarer: