fredag 11 februari 2011

Minus...

år vår näst äldsta katt. Han blir nio år i år.
Här är han med på en promenad.
Minus är en lugn och snäll katt som gärna kelar en stund om man sätter sig hos honom. Han är den katt som är djärvast när det kommer gäster. Det gäller även sommargästerna som han ibland besöker.
Vår gamle Nisse är morbror till Minus mamma Skrållan.
Det här var Skrållans första kattunge. Men han uppfostrades av sin mormor. Skrållan var ingen bra mamma då. Kanske var hon för ung för kattungar.
Minus har varit en otroligt tålig katt. Sonen bar nästan alltid på honom. Minus låg hos honom i sängen och ibland somnade sonen med huvudet på honom.
Minus gillar att ligga i husses säng. Men ibland ligger Pelle där och då blir Minus inte glad. Det är då Pelles luras bort från sängen. Minus gör en runda i sängen så att Pelle vaknar. Då hoppar katten ned på golvet och springer ut i hallen och genast springer Pelle efter. Minus springer runt Pelle och hoppar upp i sängen, då var det ledigt. Men det finns en till som gärna vill ha samma plats i sängen och det är vår Fred. Han har en annan metod att få bort Minus från sängen. Plötsligt kan man höra en katt som jamar i ilska. Vi har lärt oss att det är Minus, Fred har nämligen lagt sig i sängen och börjat att stirra ut Minus tills han blir så arg att han går. Fast får jag se att Fred håller på så här brukar jag köra bort honom från sängen.
Ibland på helgerna kommer Minus på morgonen och vill lägga sig i sängen men då ligger husse där. Det är svårare att få bort husse än Pelle från sängen. Minus ställer sig på husses bröstkorg och tittar honom rakt i ögonen och jamar, vilket säkert betyder flytta på dig. Vad gör man inte för sin katt. Husse får flytta på sig.

Minus är kastrerad men när det är fint väder kan han försvinna för några dagar, ibland en hel vecka. Vi har ingen aning om var han är. Hittills har han alltid kommit tillbaka. Jag saknar honom när han är borta. Ibland går jag ut på kvällen och ropar på honom. Då brukar det sitta en katt utanför dörren på morgonen. Så jag tror inte att han går så långt.

Minus har flera halvsyskon; Gandalf, Cleo, Mojsen, My och två halvsystrar som har flyttat till London.

Trevlig helg!!!


1 kommentar:

Wenche sa...

Dom är väl helt underbara,dessa små.